Nyt käynnistyi 2. päivä kohti uutta terveellisempää elämää. Aloitin sunnuntaina xtravaganza intensiivi ohjelman. Tavoitteena on laihtua ja voida paremmin. Ohjelma käynnistyy personal trainerin / terveyskonsultin tapaamisella ja täysvauhdilla eli alkuun syödään 3 ateriakorvikeannosta päivässä ja juodaan n. 3 - 5 litraa vettä. Kahvia ja teetä voi juoda lisäksi sekä kivennäisvesiä ja sokerittomia sekä kalorittomia juomia. Energiaa saadaan noin 500 kcal / päivä. 2 - 3 vuorokauden jälkeen aloituksesta elimistö siirtyy ketoositilaan jolloin elimistön pääasiallinen energian lähde ovat kehon omat rasvavarastot. Lihasten proteiineja ei käytetä energian lähteenä. Täysvauhtia suositellaan alkuun 4 - 10 vk. Ketoosissa nälän tunne häviää joten sanotaan että se on kaikkein helpoin vaihe. Kaikki riipuu tietenkin siitä mikä oma tavoite painonpudotuksessa on. Ensimmäisen kuukauden aikana on mahdollista pudottaa noin 10 kg. Tämä on Very Low Calory diet. Tämä on tehokas ja lääketieteellisesti turvallinen painonpudotus. xtraVLCD sisältää kehon tarvitsemat vitamiinit ja mineraalit. Taysvauhdilla ravinteista saadaan 50 g hiilihydraatteja päivässä. Fyysisesti harjoitellaan vähintään kolme kertaa viikossa koko ohjelman keston ajan. Tämän lisäksi harjoitellaan henkistä valmennusta viisi kertaa viikossa. Hyvä olisi käydä kävelyllä päivittäin.

Itsellä tavoitteena on olla täysvauhdilla 4 - 7 viikkoa. Seitsemän viikkoa on aikaa vappuun ja kahdeksan viikkoa synttäreihin. Mikä sen parempi syntymäpäivälahja itselle kuin keveämpi olo. Painonpudotustavoite 15 - 20 kg. Sen jälkeen voi siirtyä puolivauhdille jolloin syödään 1 400 kcal päivässä ja lopuksi tasapainovaiheeseen jolloin pyritään vakiinnuttamaan paino ja opettelemaan uusi ruokailutapa. Kyllähän tämä on ainutkertainen kokemus joten mikäli on hyvä olo täysivauhdin aikana kannattaa jatkaa niin pitkään kuin mahdollista. Personal trainer ohjeisti jakamaan kolme ateriakorviketta kuuteen annokseen jolloin veren sokeri saataisiin pysymään tasaisempana jolloin saadaan rasva myös palamaan paremmin. Hyvä muistisääntö on että ennen klo 16 olisi hyvä syödä kolme annosta ja klo 16 jälkeen toiset kolme. Tätä tullaan jatkamaan myös puoli- ja tasapainovaiheessa. Tavoite on siis opetella syömään oikein ja saavuttaa tasapaino juhannukseen mennessä.

Täysivaiheen aikana on hyvä käydä kävelyllä, kuntosalilla, yoogassa, pilateksessa tai harrastaa jotain muuta suht kevyellä sykkeellä. Täysivaiheen aikana ei saa siis revitellä > 170 sykkeellä kovia treenejä sillä saatava energiamäärä on niin pieni että varmasti veto loppuu eikä jaksa sitten mitään.

Ensimmäinen päivä sujui hyvin söin mansikka, kanakeitto ja mustikkapussit jotka olivat mielestäni hyviä makuja. Kävin myös kuntosalilla ja tein 2 h kuntosaliohjelman. Päivä sujui hyvin oli vielä suht energinen olo ja vettä tuli juotua yli 4 litraa. Tärkeää on muistaa juoda vettä riittävästi. Hyvä tapa on laittaa vesikannu tai vesipullo valmiiksi jotta vettä tulee varmasti juotua riittävästi. Toinen päivä on ollut haastavampi, aloitin aamun cappuccino maulla ja testasin sitten suklaan ja nyt illalla vanilijan. Mielestäni nämä maut myös hyviä. Tänään tekee mieli ruokaa, olen haaveillut esim. yhdestä voileipäkeksistä mutta ei auta vettä vaan lisää jos tuntuu että ruokaa tekisi mieli. Nyt on tullut juotua jo yli 4 litraa ja vessassa saa käydä suht usein, olo kohtuullinen. Illalla olen menossa kuntosalille jossa ensimmäinen ryhmäkokoontuminen ja luento. Ensimmäiset kolme päivää pitäisi olla ne pahimmat joten huominen se haastavin päivä sitten todennäköisesti. Onneksi on motivaatio korkealla ja tavoitteet selkeinä, nyt vaan tsempataan nämä alkupäivät. On hyvä tehdä myös jotain kivaa ohjelman aikana eli tehdä niitä asioita joista pitää. Itse varasin kolmannelle päivälle hierojan ja sovin ystävän kanssa lenkin. Ensi viikon lopulle vaikka sitten kampaajalle, joku viikko kylpylään jne. Jos pääsee neljään viikkoon sitten voisi mennä ostamaan jotain kivaa kevätvaatteita toivottavasti silloin jo - 10 kg kevyempänä. Ja jos pääsee 7 vk täysivauhdilla varaa vaikka jonkun kivan matkan keäälle palkinnoksi.

Ryhmätapaamisessa meitä oli 5 naista. Personal trainer / terveyskonsultti kävi tärkeimmät asiat läpi. Tapaamisia meillä on tässä intensiivi -ohjelmassa 12 eli viimeinen 20.06 ja kesto 15 vk.

Laittakaa omia kokemuksianne ja kommenttejanne jos olette samaa ohjelmaa kokeilleet. Kiva vertailla kokemuksia. Kirjoittelen ohjelman edetessä kokemuksia ja tuloksia.

Kirjoittelen fiiliksiä ja miten painonpudotus etenee tähän blogiin. Olen päättänyt onnistua. Kiitos myös kaikille ystäville tsempistä!