Nyt on extravaganza ohjelmaa 3 vk kulunut ja olen - 7 kg kevyempi ja vyötäröltä on lähtenyt - 13 cm, ei paha. Asetin tavoitteeksi 15 - 20 kg joten lähes puolet tai kolmannes tavoitteesta kasassa. Tässä vaiheessa on hyvä miettiä vielä asetettua tavoitetta. Tämä 3 vk on sujunut melko kivasti joten tarkennan tavoitetta 20 kg tai jopa vielä muutama lisää. Tavoite on että juoksu ja urheilu tuntuisi kevyelle. Tavoitteena on myös että hankkimani Armanin avoselkäinen coctail -mekko näyttäisi hyvälle. Se ettei missään olisi "ylimääräistä" ei kuitenkaan liian laiha lihasta saisi olla enemmän. Täysvauhdilla on tarkoitus olla vielä 3 - 4 vk. Minulla oli hieman vatsan toiminnan kanssa ongelmia kun paino tippui vain 1 kg viikossa ja se näyttää korjaantuvan xtra psylliumsimenen kuorella jota voi lisätä hieman ravinnejuomaan. Toivottavasti siis jatkossa menisi 2 kg / vk vauhdilla alaspäin. Olen miettinyt paljon tavoitetta ja sen saavuttamista. Tulee hyvä mieli kun huomaa että itsekuria löytyy ja tavoite lähenee. Kaikessa auttaa tavoite, tuloksen saavuttaminen ja palkinto. Tiedän jo nyt että pystyn tähän. En ollut ollenkaan varma kun aloitin. Päätin myös että tämä on viimeinen kerta kun laihdutan. Aion säilyttää tavoitepainon. Se on yksi elämäni tärkeimmistä tavoitteista ja juuri nyt se on numero 1. elämässäni.

Olen aina tykännyt liikkua; nuorempana tuli kilpavoimisteltua, valmennettua nuorempia ja hiihdettyä paljon, sekä pyöräiltyä. Nykyisin rakkaita lajeja on paljon zumba, spinnig, body pump, body balance, uinti, kuntosali, pyöräily, laskettelu ja golf. Kuntosalille minulle on tehty 3 pv ohjelma / vk. Minulla oli irlanninsetteri 6 vuotta ja sen kanssa tuli käveltyä päivittäin eli noin 15 000 km. Nyt kun koiraa ei ole on helpompi alottaa taas rullaluistelu jossa oli taukoa, aktiivisempi pyöräily ja juoksu. Olen ilmoittautunut 22.5 Naisten 10. Olen aina tykännyt osallistua erilaisiin urheilutapahtumiin ja liikkua ystävien kanssa. Niin ihana kun aurinko paistaa, lumet sulaa ja illatkin ovat jo valoisia. Sports Gymillä on tosi hyvä tuntitarjonta 150 tuntia ohjattuja tunteja viikossa ja hyvä kuntosali. Tosi hyviä ohjaajia. Olen myös tyytyväinen personal traineriin joka vetää meidän ryhmää. On tosi motivoiva ja tietää ja testaa mikä toimii käytännössä. Uskon että hänen avulla pääsen tavoitteeseeni ja saan hyvät ohjeet jatkoon jotta saan korjattua ruokailutottumuksiani ja kuntoilen oikein.

Liikunnan ilo tulee juuri siitä hyvästä olosta jonka se tuo. Tärkeää on että löytää oman lajin mistä pitää. Itse tykkään liikkua mahdollisimman monipuolisesti. Tärkeää on oikea tekniikka, hyvät varusteet ja monesti ystävien kanssa se on vielä hauskempaa. Hyvät ohjaajat varmistavat oikean tekniikan, karsivat virheet ja varmistavat että et treenaa esim. liian kevyillä painoilla. Se meillä naisilla monesti on kuntosaliharjoittelussa että ei treenata kovilla painoilla. Sitäkin tarvitaan jos meinaa kehittyä. Täysivaiheen aikana pitää välttää vielä liian kovaa urheilua mutta sen aika tulee taas eikä siihen ole enää montaa viikkoa.

Tykkään myös seurata kertyneitä kilometrejä, aikaa, sykettä, kaloreita jne. Olen nyt alkanut käyttämään SportsTracker -softaa jonka saa ilmaiseksi ladattua netistä puhelimeen. Ostin bluetooth -vyön lisäksi niin saan myös sykkeen. Ohjelmaan saa muistiin kaikki treenit.

Itseä motivoi myös kivat varusteet. Olen päivittänyt treeni - ja urheiluvaatteita mm. My Sportsissa, Nike Shopissa jne. Löysin hyvän softshell takin juoksuun ja pyöräilyyn, samoin windstopper takin, hupparia, housua ja kivoja paitoja. Puhelimessa on UK:n hittilista sillä kaipaan musiikkia liikkuessani. Saan siitä lisää energiaa ja liikkuminen on entistä hauskempaa. Hyvä on myös sopia ystävien kanssa lenkkejä tai treenejä ja kokeilla eri tunteja. Kiva kun voi ostaa taas M kokoa. Elämäni päävärit ovat punainen, musta, valkoinen ja harmaa. Ne jotka minut tuntevat ovat tämän ehkä huomanneet. Talo jossa asun on valkoinen, autoni ja maastopyöräni on punainen, kotini sisustus on puna, valko, musta, harmaa. Vaatteeni, kenkäni, kuten myös treenivaatteeni ovat näitä neljää pääväriä. Piristykseksi toki joskus vaikka pinkkiä! Ohessa muutama kuva innostamaan treenivaatteiden päivityksessä.

Itselle painonpudotus mahdollistaa paremman olon liikkua, terveellisemmän ja siten varmasti paremman elämän. Pienikin painonpudotus auttaa välttämään monia sairauksia. Miksei tekisi sen eteen hieman töitä? Huomenna ajattelin ottaa maastopyörän varastosta ja tehdä kevään ekan lenkin. Hyvää tekee myös kumppanin ja ystävien kannustus - kiitos teille!